Category Archives: Tupakan lopettaminen

Lopeta tupakointi

Tämän seurauksena estrogeenihormonin taso elimistössä laskee. Näistä syistä tupakoivilla esiintyy enemmän selkäkipuja ja iskiasta kuin tupakoimattomilla. Se aiheuttaa myöskin toisia yleisiä kansantauteja, kuten sydän- sekä verisuonitauteja. Usein tupakoitsija tarvitsee tukea muutoksen tekemiseen. Kuukauden tupakoimattomuuden päästä pienet ilmateitä reunustavat värekarvat alkavat toipua sekä suojata keuhkoja pölyltä ja muilta ilman epäpuhtauksilta sekä infektioilta.

Tupakan lopettaminen ja hoitovaihtoehdot

Tarvittavan ajan ja ponnistelun suhteen kandee olla realisti. Paras tapa aloittaa röökistä vieroitus onkin keskustella oman lääkärin taikka hoitajan kanssa ja sopia yksilöllisesti parhaasta tavasta karistaa röökaaja itsestä pysyvästi. Salvatessaan reseptoreja osittain varenikliini voi ne vapauttamaan hitaasti sekä tasaisesti dopamiinia, jonka lievittää nikotiinivieroitusoireita.

Lisäksi henkilö säästää omalta osaltaan toiset suomalaiset tupakansavulle altistumiselta. Varenikliini. Tupakansavussa on genotoksisia täten syöpäsolumutaatioita synnyttäviä aineita. rööki (kaikissa muodoissaan) tuottaa kasvaneen syöpäriskin koko suussa.

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin tahtoisi lopettaa kuusi kymmenestä tupakoijasta, ja neljä kymmenestä onkin yrittänyt lopettamista kuluvan vuoden aikana. Usein on kysymyksessä tämä niin että käymme avustuksella eri sorttisia vaiheita motivoinnin suhteen. Tupakasta vieroittautuminen on haastavaa, vain todella mahdollista. Tupakointi  ei sovi huippu-urheilijalle, mutta tupakointi heikentää myöskin tavallisen kuntourheilijan suorituskykyä.

Tupakoinnin Lopettaneilla miehillä erektiokyky parani selvästi sekä itsekin arvioituna niin että verenkiertomittausten perusteella. Ajan tarkastaminen kellosta pystyy ehkä helpottaa aikavääristymään 😉 . Tällaista tukea on saatavilla monessa eri muodossa, yksilöllisestä neuvonnasta vertaistukiryhmiin, joihin voi osallistua henkilökohtaisesti taikka netissä (katso ”Lisätietoa”).

Tupakoinnin lopettaminen ja vieroitusoireet

Sosiaalinen riippuvuus vahvistuu, kun tupakointi liittyy tiettyihin tilanteisiin. Tupakoinnin lopettaminen on päätös, mitä sinun ei tarvitse katua!  Lopettaminen onkin mahdollista riippumatta siitä, kuinka pitkään taikka miten paljon on tupakoinut. Tavoitteena tupakoinnin lopettaminen. Kemialliset vieroitusoireet ovat nyt pahimmillaan, mikä merkitsee rauhattomuutta sekä useita hinkuja polttaa syöpäkäärylettä.

Tupakan sisältämät haitalliset yhdisteet kulkeutuvat sikiölle napanuoran ja istukan välityksellä ja häiritsevät sikiön solujen elintoimintoja. Luu onkin elävää ja uusiutuvaa kudosta. Se vastaa sikäli nikotiinin tarpeeseen kuten tapariippuvuuteen.

Posted in Tupakan lopettaminen | Tagged | Comments Off on Lopeta tupakointi