Category Archives: Sulkapallot

Sulkapallossa on tietysti myös riskinsä.

Jälkimmäisestä on aika vaikeaa saada luotettavaa tietoa. Mitä tahansa teetkin niin älä anna sulkapallon pudota omalle puolellesi rajojen sisäpuolelle.  Tästä asiasta onkin virheellistä informaatiota liikkeellä, vain totuus on, jotta pakastin onkin kovin kuiva mesta, sekä jäätyessään sulkien rakenne muuttuu heikommaksi.

Jos et ole selvillä jokaisesta lyöntinimikkeistä ja taktiikoista niin isket ainoastaan palloa mutta kulmassa, että tämä menee verkon toiselle puolelle. Halleilla noita välillä myydään yksittäinkin. Viimeinen mestaruus tuli vuonna 1998. Isohko hintahaitari aitosulkais-ten pallojen osalta selittyy kustannuseroista materiaa-livalinnoissa sekä laadunvarmistukseen käytettävästätyömäärästä.

Suomen Wikipedian mukaisesti muovipallo onkin hinnaltaan hiukan aitosulkaista kalliimpi, vaan muoviversio on paljon kestävämpi. Se on estettävä kaikin mahdollisin keinoin (mailalla). Nelinpelissä on tyypillistä nopeat pallorallit sekä alhaisemmat lyönnit. Jalkapallossa on päästy epävirallisesti vielä kovempaan lukemaan.

Pallon paino onkin 4,74–5,50 grammaa. Poonasta tuli ’Badminton Battledore’ jahka Beaufordin herttuan joukot kehittivät peliä.  Sulkapallo on peli jonka rasittavuuden pystyy säädellä itsekin. Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt ja monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, tällöin luustoon kohdistuu iskuja monesta eri suunnasta. Kalleimmat kilpamailat maksavat jopa näin 200 euroa, harrastajamailoja voi näin 50 eurosta alkaen.

Nuorimmat harrastajat ovat alle kouluikäisiä sekä vanhimmat on oleet jo vuosia eläkkeellä. Ainakin aluksi. Kuten tässä todetaan, sikäli mailohin kannattaa satsata ja nuohan ovatkin nimenomaan näitä. Aitosulkaisetpallot tuotetaan 16 hanhen vai ankan sulasta. Vuosia kestäneessä seurannassa useat seurat on tulleet siihen tulokseen, että Master 1/2 tulee kaikista palloista edullisimmaksi parhaimman kestävyyden takia.

Sulkapallossa on luultavasti myös ilonsa.

Sulista pelaavat perheet, tuttavapariskunnat, ystäväryhmät, iäkkäämmät, nuoret yhdessä jne. Kilpailukäytössä materiaali on hanhensulkaa. Joukkuelajit eivät selviää tässä vertailussa, kuitenkin esim. jääkiekossa, jalkapallossa, jääpallossa, salibandyssa, pesäpallossa sekä irlantilaisessa nurmipallossa täten hurlingissa pelivälineen vauhti voikin nousta hyvinkin kovaksi.

Posted in Sulkapallot | Tagged | Comments Off on Sulkapallossa on tietysti myös riskinsä.