Sähkötupakka ja patruuna

Sähkötupakka laitteen ’filtteriosa’ onkin nimeltään patruuna. Käytännössä nestepatruuna toimii täyttönestesäiliönä ja samalla tietenkin myöskin suuosana. Patruunaan lisättävä liuos onkin propyleeni-glykoli-pohjaista sekä tätä onkin todennettu melko laajalti. Sanottakoon, niin että tätä ainetta ollaan tottuneet näkemään esim. elintarvikkeissa sekä kosmetiikkatuotteissa. Patruunaan saattaa lisätä myös pelkkää vettä.

Kiistanalainen asia on sähkötupakassa juuri tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tähän mennessä juttua ei olla tutkittu nykyään kovinkaan laajalti, mutta alustavat tiedot on lupaavia eikä mitään haittaa olla vieläkään huomattu. Sähkötupakka täyttönesteen ainut myrkky on nikotiini, minkä on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Tupakka, joka olet hommannut, on joko kaksi- tai kolmiosainen.

Kaksiosaisessa nikotiinipatruuna on yhdistetty atomisaattoriin sekä tästä yhdistelmästä käytetään nimitystä patruuna (cartridge + atomiser). Järkevää suomenkielistä nimitystä tällekään ei ole, joten tälläkin sivulla käytetään nimikkeenä cartomizeria vai cartoa. Täytä ampulli valmistajan ohjeiden mukaan nesteellä. Jos kyseessä on nestepatruuna, cartomizer onkin tarkoitettu kertakäyttöiseksi ja onkin noin ollen jo valmiiksi täytetty.

Kun patteri onkin ladattu, liität atomisaattorin/carton kiinni akkuun. Alla esimerkkivideo tank-mallisen tankin täyttämisestä. Hyvä tekniikka polttamiseen on kohtuullisen pitkä mutta varsinkin tasainen imaisu. Eli mitään sekunnin mittaisia rykäisyjä ei kannata ottaa. 2-4 sekuntia vaikuttaa monesti olevan aivan hyvä aika. Vältä polttamasta vastusta yli viittä sekuntia pidempään jatkuvasti.

Posted in Sähkötupakka | Tagged , | Comments Off on Sähkötupakka ja patruuna

Comments are closed.