Tag Archives: Tupakan lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen

Usein se onkin mahahaavan syynä eikä stressi, kuten aikaisemmin luultiin. Sen sijasta tämä joutuu vaan täyttää uudestaan. Monella on takana useita tupakkalakkoja ennen kuten tupakattoman elämän aloittaminen vihdoin pystyy. Useat päättävät aloittaa tupakkalakon, vain sortuvat tupakoimaan taas parin viikon tai n. 30 päivää päästä. Sen sijasta tupakoinnin lopettamisen vaikutuksista erektioon on vain hieman tutkimustietoa.

Moni tupakoitsija rupee himoita sauhuja lounaan kuluttua. Tää tosin ajoittui samaan aikaan, kun myymälöiden tuli kätkee tupakoiden tuotemerkit totaalisesti, elikkä alitajuisia visuaalisia ärsykkeitä ei ollut. Rasvaisten välipalojen sijasta kannattaa syödä lisää hedelmiä ja vihanneksia – nekin saattavat maistua ihmeen hyviltä, kun makuaisti rupee taas palautua tupakan jäljiltä. Vielä 60-vuotiaana lopettaessasi saat kolme vuotta lisää elinaikaa.

Kahdessa minuutissa kudosten nikotiinipitoisuus onkin kohonnut yhtä korkeaksi kuten veren. Ruokailun jälkeen, älä jää viivyttelemään ruokapöytään Syö säännöllisesti pieniä aterioita. Tällaisia lääkkeitä ovatkin esim. insuliini ja varfariini ja tietyt psyykelääkkeet, täten lääkkeen annostus onkin hyvä tarkistuttaa lääkärissä tupakoinnin lopettamisen yhteydessä.

Tupakoinnin lopettaminen

Sisään hengitetyn tupakansavun nikotiini kulkeutuu aivoihin muutamassa sekunnissa. Tupakointi ei tuota nautintoa, vain orjuuttaa (tämä on helppo uskoa, kun katsoo ulko-ovella tuiskussa yksinään värjöttelevää tupakkataukolaista). Meillä tuote tunnetaan, mutta käyttäjäkokemuksia onkin hieman.

Tupakanpolton lopettaneita verrattaessa tupakoimattomiin luku käsitettiin olevan 34. Tupakasta irti pääseminen ei pakosti onnistu samantien ensimmäisellä yrityksellä, mutta ei kannata lannistua. Hampaat ja valkoiset paikat värjäytyvät sekä myös kieli ja limakalvot voivat värjäytyä. Katso tupakoinnin lopettajien vinkkejä alla olevasta kuvasta ja ryhdy toimeen! Tupakointi onkin merkittävin estettävissä oleva kuolleisuuden aiheuttaja maailmassa.

Posted in Tupakoinnin lopettaminen | Tagged | Comments Off on Tupakoinnin lopettaminen