Tag Archives: sähkötupakka

Sähkötupakka ja patruuna

Sähkötupakka laitteen ’filtteriosa’ onkin nimeltään patruuna. Käytännössä nestepatruuna toimii täyttönestesäiliönä ja samalla tietenkin myöskin suuosana. Patruunaan lisättävä liuos onkin propyleeni-glykoli-pohjaista sekä tätä onkin todennettu melko laajalti. Sanottakoon, niin että tätä ainetta ollaan tottuneet näkemään esim. elintarvikkeissa sekä kosmetiikkatuotteissa. Patruunaan saattaa lisätä myös pelkkää vettä.

Kiistanalainen asia on sähkötupakassa juuri tuo propyleeni-glykoli höyryn hengittäminen. Tähän mennessä juttua ei olla tutkittu nykyään kovinkaan laajalti, mutta alustavat tiedot on lupaavia eikä mitään haittaa olla vieläkään huomattu. Sähkötupakka täyttönesteen ainut myrkky on nikotiini, minkä on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Tupakka, joka olet hommannut, on joko kaksi- tai kolmiosainen.

Kaksiosaisessa nikotiinipatruuna on yhdistetty atomisaattoriin sekä tästä yhdistelmästä käytetään nimitystä patruuna (cartridge + atomiser). Järkevää suomenkielistä nimitystä tällekään ei ole, joten tälläkin sivulla käytetään nimikkeenä cartomizeria vai cartoa. Täytä ampulli valmistajan ohjeiden mukaan nesteellä. Jos kyseessä on nestepatruuna, cartomizer onkin tarkoitettu kertakäyttöiseksi ja onkin noin ollen jo valmiiksi täytetty.

Kun patteri onkin ladattu, liität atomisaattorin/carton kiinni akkuun. Alla esimerkkivideo tank-mallisen tankin täyttämisestä. Hyvä tekniikka polttamiseen on kohtuullisen pitkä mutta varsinkin tasainen imaisu. Eli mitään sekunnin mittaisia rykäisyjä ei kannata ottaa. 2-4 sekuntia vaikuttaa monesti olevan aivan hyvä aika. Vältä polttamasta vastusta yli viittä sekuntia pidempään jatkuvasti.

Posted in Sähkötupakka | Tagged , | Comments Off on Sähkötupakka ja patruuna

Sähkötupakka ei tuota savua

Sähkötupakka sammuu heti jahka lopetat imemisen ja käynnistyy normaalisti ilmanpaineen (imu) tai äänen vaikutuksesta. Sähkötupakan käyttökustannukset voivat vaihdella suurestikin. Jos keskityt vain yhteen malliin sekä hankit ainoastaan välttämättömät tarvikkeet sikäli hinta on saletimmin tupakoimista edullisempi. Useimmat silti toivovat loppujenlopuksi testata muitakin laitteita ja eri aromeja sekä tässä siis kohtaa sähkötupakka pystyy muuttua kalliimmaksi vaihtoehdoksi.

Sähkötupakassa tupakanpuru korvataan nesteellä jota kuumentamalla tuotteesta on mahdollista imeä savua muistuttavaa vesihöyryä. Hintaan tuntuu merkittävästi tietenkin myös se, mistä sähkötupakkaa ostat. Ennen ostamista, muista katsoa nettikauppalista ja hyödynnä alennuskoodit. Höyryn määrään vaikuttaa eniten käytettävä härpäke sekä täyttönesteen sisältö. Vesihöyry pitää sisällään myös nikotiinia, jospa ihminen käyttää nikotiinia sähkötupakassaan.

Vesihöyry ei oo savua, täten sen polttaminen on vaaratonta sivullisille henkilöille ja ennen kaikkea savuketta haitattomampi vaihtoehto käyttäjälle itselleen. Sähkötupakan avulla tupakasta eroon pääseminen onkin miellyttävää, vain myös tehokasta. Suurin lohko sähkötupakan tilaajista tilaa nesteensä nikotiinillisena, jonka ei sinänsä ole vaarallista, jotta nikotiini sinäsnä ei tapa, toisin kuten tupakan savu.

Euroopan komission mukaisesti nikotiinia sisältävät sähkötupakkavalmisteet saattavat kuulua EU:ssa lääkelain piiriin. Nikotiinittomien valmisteiden valmistusta sekä myyntiä ei kontrolloida, eli heidän koostumuksessa esiintyy isoa vaihtelua ja tuotteiden turvallisuudesta ei ole tietoa.

Posted in Sähkötupakka | Tagged , | Comments Off on Sähkötupakka ei tuota savua

Sähkötupakka tutkimukset

Sähkötupakkaa ei oo selvitetty onkin peruskommentti, minkä käy aina vastaan. Eikö tupaakkaa oo tutkittu? Ja eikö tupakka tapa valtavasti kansalaisia vuosittain? Ja eikö tupakka juuri ole tämä pahe, mikä Suomalaisia tappaa vuositasolla sekä tuottaa he miljardikustannukset? Minkä vaihtoehdon sähkötupakka antaa? Sähkötupakka ei varmemmin oo yhtä myrkyllinen kuten kessu.

Miksi sähkötupakka vaikka voi markkinointikiellon, vain esimerkiksi höyryhengittimiä ei kielletä? Mielestäni polttaminen pitäisi kieltää lailla ja sähkötupakointi sallia. Nikotiinituotteita voi jo kaupata ruokakaupoissa, niin miksi onkin näin kummassa Suomalaiset verkkokauppiaat ja kauppiaat eivät saa myydä niikotiininesteitä sähkötupakoihin, vaan kuluttajien pitää tilata he ulkomailta.

Tämä tilanne onkin johtanut sen takia, että Suomalaiset yrittäjät on vaihtanut majapaikkansa ulkomaille maihin, mitkä ymmärtävät nämä asiat paremmin. Sen seurauksena Suomalaisten muidenkin tai sähkötupakoitsijoiden eurot menevät jälleen kerran ulkomaille sekä paljon puhuttu kotimaisuuden suosiminen on mahdotonta. Samalla valtio menettää verotuloja meneteystä kaupasta sekä ihmisten palkoista.

Sähkötupakka onkin saapunut jäädäkseen, toivottavasti myös päättäjillä onkin viisautta nähdä tässäpä asiassa isot mahdollisuudet. Kyllä taas tapahtuu sähkötupakkamarkkinoilla. Juuri kun Suomeen olisivat saatu jotain kivaa, sikäli se kielletään. Suurin prosenttimäärä nikotiinipitoisia e-nesteitä myyvistä kaupoista sijaitseekin Iso-britanniassa. Yhdysvalloista sekä Kiinasta saa tilata sähkötupakkatarvikkeita, vaan ei nikotiinia sisältäviä tuotteita.

Posted in Sähkötupakka | Tagged | Comments Off on Sähkötupakka tutkimukset

Sähkötupakka

Sähkötupakka on kasvattanut jonkin verran suosiotaan aktiivisen markkinoinnin myötä. Tuotteiden mainostaminen onkin tupakkalain mukaan kiellettyä, vaan kieltoa on rikottu toistuvasti. Tuotetta onkin markkinoitu voimakkailla väitteillä, missä onkin korostettu tuotteen turvallisuutta sekä hyötyjä esimerkiksi polttamisen lopettamisessa. Näiden väitteiden tueksi ei sittenkään oo tarjolla tutkimukseen pohjautuvaa näyttöä.
Tieteellistä näyttöä sähkösavukkeiden terveysvaikutuksista sekä tehosta syöpäkääryleistä vieroituksessa onkin väliaikaisesti tarjolla vähän. Valtaosassa sähkötupakkatutkimuksista onkin lisäksi menetelmällisiä puutteita, sekä ne perustuvat vastaajien käsityksiin tästä, kuinka ja miksi onkin näin he käyttävät sähkötupakkaa.

Sähkötupakka näköisversioi vaikka ulkomuodoltaan siinä määrin tavallista kessua, että se saattaa johtaa sekaannuksiin esimerkiksi ravintoloissa, missä tupakointi sisätiloissa on kielletty. Matkailu- sekä ravintola-alan etujärjestö MaRa on kehottanut, jotta ravitsemusliikkeet laatisivat toimipaikkakohtaisen linjauksen säkötupakan käyttämisestä. Halutessaan rafla saattaa kieltää sähkötupakan käytön tiloissaan kokonaan.
Sekä Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA että Maailman terveysjärjestö WHO ovat ilmaisseet huolensa siitä, niin että sähkösavukkeet voivat houkutella nuoria käyttäjiä ja voivat johtaa kokeiluihin myöskin tupakkatuotteiden osalta. Terveyden sekä hyvinvoinnin laitos jakaa huolen siitä, että isosti myyty sähkötupakka herättää myöskin nuorten kiinnostuksen.

Tiesitkö jotta tupakanpoltolle onkin olemassa vaihtoehto jonka avustuksella voit pitää kaikki tupakanpolton hyvät puolet vaan päästä eroon haitoista? Sähkötupakka imitoi jopa täydellisesti röökin, piipun vai sikarin polttoa mutta karsien samalla jokainen negatiiviset vaikutukset pois. Tämän sivun merkitys on mahdollisimman helppolukuisesti tutustuttaa ensikertalainen siihen upeaan keksintöön. Ainut negatiivinen homma sähkötupakassa on jotta tätä ei ainakaan vielä kaupata kotimaassa. Lääkelaitos on päättänyt että sähkötupakan sisältämä nikotiini onkin lääkeaine elikkä sen myymiseen tarvitaan asianmukainen lupa. Sitä lupaa ei oo vieläkään kenellekään kotimaassa saatu.

Nikotiinittomia sähkötupakka-tuotteita (mukaanlukien laitteet sekä nikotiinittomat ampullit) saattaa vapaasti ostaa mistä päin maailmaa tahansa sekä useimmat verkkokaupat heitä markkinoivat. Olen kuitenkin itse todistanut jotta myöskin nikotiinittomalla versiolla pystyy lopettaa tupakoimisen totaalisesti. Nikotiinia sisältävän sähkötupakan tilaamiseen tarvitset lääkereseptin.

Posted in Sähkötupakka | Tagged | Comments Off on Sähkötupakka